Lilla Hollywood-orkestern

Lilla Hollywood-orkestern utgör en mångsidig och spännande grupp med en exceptionell sammansättning av musiker som skapar en konsertupplevelse utöver det vanliga. Ensemblen består av en harmonisk blandning av sång, harpa, fioler, tvärflöjt och kontrabas där repertoaren är en hyllning till de ikoniska jazzmästarna Ella Fitzgerald och Nat King Cole.

Genom att framföra deras tidlösa låtar med arrangemang skapade av den briljanta harpisten, Stina Hellberg Agback, tar gruppen med publiken på en resa genom historien, samtidigt som musiken får en egen modern twist. Lilla Hollywood-orkestern skapar en unik magi som inte liknar något du har hört tidigare.

Kristin Amparo är en av Sveriges mest älskade sångerskor som vunnit stort erkännande för sitt ostoppbara och till synes obegränsade artisteri. Hon har beskrivits som Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person och rör sig fritt mellan genres.

Kristin är en flitigt anlitad jazzsångerska, hon var en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic (med bl.a. flera radiohits tillsammans med det svenska rapfenomenet Cleo), hon har turnerat med Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray, och hon är känd för de flesta för sin sånginsats på Albin Johnséns ”Din Soldat”. Sommaren 2014 blev hon tämligen unik med att uppträda i Allsång på Skansen två gånger samma sommar: först med Albin och i ett senare program med John de Sohn.

2015 medverkade Kristin som soloartist i Melodifestivalen med ”I See You” – skriven tillsammans med Fredrik Kempe och David Kreuger. Samtidigt har hon skrivit musik och uppträtt frekvent med retrosoulgruppen Combo De La Musica, som turnerat runtom i Europa med sin varma, glädjespridande soulmusik.

Stina Hellberg Agback står i spetsen för en musikalisk revolution och omdefinierar harpan som instrument inom improvisationsmusiken. Med sitt innovativa tillvägagångssätt vågar hon modigt utforska territorier som tidigare har varit outforskade för harpister, och integrerar den traditionella harpans elegans med jazzimprovisationens spontanitet.

Hon beskrivs som att ha ”en datorhjärna och en virvelvindssjäl” och navigerar skickligt genom fri improvisation, egna kompositioner och klassisk jazz. Stinas framträdanden är en dynamisk blandning av teknisk briljans och passionerad energi. På så vis etablerar hon sig som en världsklass jazzhar­pist.

Eva Lindal, som har sina rötter i Stockholm, är en mångsidig violinist och violast med en imponerande musikalisk bakgrund. Hon studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med fortsatta studier Schweiz, Banff, Kanada och i New York. Mellan 1986 och 1998 var Eva violinist i Sveriges Radios Symfoniorkester. Därefter har hon blomstrat som frilansmusiker med fokus på improvisation, nutida- och barockmusik. Med pianisten Virg Dzurinko i New York driver Eva skivbolag för att spela in, och kartlägga, tonsättaren Sofia Ganeshians liv och musik. Som en röd tråd i Evas arbete löper Evas verksamhet i grupper som Bäver, Rebaroque, MA, KammarensembleN, Mattias Risbergs Mining samt i duo med Stina Hellberg Agback harpa.

Vilhelm Bromander (född 1988) är en svensk basist och kompositör som är starkt förankrad i Stockholms experimentell- och frijazzscen. Han kan höras i en rad olika grupper, inklusive Svenska Folkjazzkvartetten, Christer Bothén 3, i duett med Fredrik Rasten, och tillsammans med Elin Forkelid är han medlem i Trane, bland andra. Vilhelm nominerades till Manifestgalan ”Årets Jazz” 2024 för sitt senaste album ”In this forever unfolding moment”. 

Åsa Karlberg Åsa Karlberg, flöjt, är en mångsidig kammarmusiker med en fot i Scenkonst Sörmland och den andra i frilanslivet. I sina ensembler duo Caminar, Trio Lila, 40f och barockorkestern Rebaroque utforskar och utvecklar hon olika tiders musik, improvisation och musikskapande. Åsa är också en efterfrågad scenisk/rörlig musiker som gärna arbetar inom teater- och dansproduktioner. 2016 kom soloskivan My musical Room och 2018 Melancholy Dreams – nutida nordisk kammarmusik.

Terese Lien Evenstad är en av Nordens främsta jazzviolinister och har blivit belönad med flera priser och nomineringar för sin musik. Hon nominerades till ”Årets Jazz” på Manifestgalan 2024 och släppte sitt tredje album på det tyska skivbolaget Berthold Records år 2023. Terese har också turnerat intensivt under det senaste året, med konserter i länder som Indien, Tyskland, Schweiz och Italien.

Hennes musikaliska uttryck utmärks av en unik röst som bryter gränserna mellan traditionell jazz och modern innovation. Med sitt melodiska spel och kreativa improvisationer har hon lyckats gripa både publikens och kritikernas uppmärksamhet. Terese Lien Evenstad är en spännande musiker som ständigt utforskar och utvecklar jazzens möjligheter, med sin violin som sitt främsta redskap.