All in trio

Terese Lien Evenstad är en av nordens främsta jazzviolinister, och historiskt sett den första jazzviolinisten som tagit examen från Kungliga Musikhögskolans Jazzmusikerprogram i Stockholm (år 2016). Hon har hittills släppt fem album under eget namn, där det senaste utgivits av det tyska skivbolaget Berthold Records, följt av en turné i Tyskland och Indien. Under 2024 nominerades hennes senaste album ”Movement” till Manifestgalan i kategorin ”Årets jazz”. 

Hennes musik och framträdanden har genererat flera nomineringar och priser de senaste åren. Bland dessa märks ”Louis Armstrong-stipendiet” 2018, som hon erhöll med motiveringen: ”Hon har gett fiolen ett nytt ansikte inom jazzen.” Terese har uppträtt med bland annat Bohuslän Big Band och spelat tillsammans med Frank Vignola & Vinny Raviolo. År 2019 blev hon utsedd till Scenkonst Sörmlands ”Ung Svensk Solist” samt mottog ”J:son-stipendiet” från den legendariska gitarristen Janne Schaffer, med lovorden ”J:son-stipendiet 2019 tilldelas en musiker och kompositör med stor musikalitet och experimentlusta. Hon rör sig fritt mellan olika genrer och utnyttjar sin tekniska skicklighet för att anpassa sitt spel till den musik hon framför.”

Terese utforskar jazzstandards tillsammans med Simon Westman på piano och Adam Lindblom på kontrabas, där deras spelglädje och improvisationer skapar en spännande känsla av att allt kan hända. De har noga valt ut sina favoriter från den amerikanska sångboken, Django-repertoaren och swinglåtar i ovanliga taktarter, ibland även med inslag av visor i jazziga arrangemang. Denna trio spelar all in och utlovar en spännande musikalisk resa.

Simon Westman är pianist och kompositör, uppvuxen i Sundsvall men bor sedan år 2000 i Göteborg. Simon är en uppskattad musiker som är väl etablerad på den svenska jazzscenen och kan höras i många olika konstellationer och inspelningar. Simon är medlem i ett flertal svenska jazzgrupper, men driver också sin egen pianotrio där han har släppt två album. Trion är i skrivande stund uppe i över 4.5 miljoner streams på digitala streamingtjänster.

Simon har jobbat tillsammans med grupper/musiker som Bohuslän Big Band, Georg Riedel, Svante Thuresson, Lina Nyberg mfl, han har turnerat i länder som Japan, Tyskland och Italien samt framträtt på scener som Montreux Jazzfestival i Schweiz. 

Adam Lindblom har frilansat som bassist med utgångspunkt i Göteborg i många år. Han har spelat i många olika sammanhang och stilar men alltid med en fot i jazzens standardrepertoar. Från 19-års ålder gick han på Skurups Folkhögskola och efter två år bar det av till Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sedan blev det en flytt till västkusten och Göteborg där han har varit aktiv i en rad olika konstellationer sedan dess. Adam komponerar också originalmusik. Urval av medverkan på inspelningar: Flertalet skivor med bandet”Epidot”, Axel Mårdsjö: ”new Modernism”, More Than A Pair: ”Do Play!”.

Terese Lien Evenstad är en av Nordens främsta jazzviolinister och har blivit belönad med flera priser och nomineringar för sin musik. Hon nominerades till ”Årets Jazz” på Manifestgalan 2024 och släppte sitt tredje album på det tyska skivbolaget Berthold Records år 2023. Terese har också turnerat intensivt under det senaste året, med konserter i länder som Indien, Tyskland, Schweiz och Italien.

Hennes musikaliska uttryck utmärks av en unik röst som bryter gränserna mellan traditionell jazz och modern innovation. Med sitt melodiska spel och kreativa improvisationer har hon lyckats gripa både publikens och kritikernas uppmärksamhet. Terese Lien Evenstad är en spännande musiker som ständigt utforskar och utvecklar jazzens möjligheter, med sin violin som sitt främsta redskap.