Foto: Alice Petz

 

Terese Lien Evenstad Quartet        NOR/SWE/ISL

”Woodland” är fyllt av hennes egna låtar; atmosfär­rik modern jazz, omväxlande lyrisk och tryck­pulserande, med melodier som har kapacitet att måla upp bilder i huvudet på lyssnaren.” Alexander Agrell, Sydsvenskan

Terese Lien Evenstad’s musik korsar jazztraditionen med nordiskt vemod, lekfulla kontraster och suggestiva melodier. Kompositionerna leder den traditionella jazzen utanför ramarna och öppnar upp för nya spännande ljudlandskap. Woodland har influenser av modal jazz och filmmusik i kombination med en progressiv nyfikenhet inför vår samtid. Tonspråket och melodierna tenderar att föra tankarna till den nordiska naturen vilket är helt rätt med tanke på Tereses norska ursprung.

Bandet består av musiker från Sverige, Norge och Island och tillsammans skapar de ett nordiskt nutida uttryck. Genom varje musikers personliga tolkning och den unika konstellationen med fiol, piano, bas och trummor får musiken ett originellt sound.

”Hon har ett helt eget tonspråk och hennes sinne för suggestiva melodier står i klass för sig. Influenser från Miles Davis modala jazz, Hans Zimmers filmmusik och den nordiska naturen kan höras i Woodland, men till syvende och sista låter Woodland bara som Terese Lien Evenstad Quartet och inget annat”. – Johan Jakobsson, Orkesterjournalen 

Bandet startades våren 2016 på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där samtliga studerar/har studerat på jazzmusikerprogrammet eller undervisar. 

Terese Lien Evenstad – violin (nor)
Anna Greta Siguardardottir – piano (isl)
Arvid Jullander – bas (swe)
Peter Danemo – trummor (swe)

 

Albumet Woodland på Spotify:

Foto: Anna Mattsson