The Jazzcats

”Vi är stolta över att kunna presentera denna mycket spännande och personliga grupp från Stockholm på Classic Jazz Festival.  De visar med eftertryck hur professionella unga musiker av idag på ett virtuost och musikaliskt sätt kan förvalta och utveckla jazztraditioner från 1930/40-talen. Vi utlovar en ovanligt charmig swingupplevelse!”
Classic Jazzfestival, 2018

The Jazzcats tar dig tillbaka till den tiden då Nalen fortfarande stod I full blom med dans, skratt och skålar ända in på småtimmarna. Några av Sveriges främsta jazzmusiker har samlats i ett och samma band och tillsammans skapar de energifylld musik som sätter guldkant på ditt evenemang, vare sig det är mingelparty, firmafest eller jazzklubb.

The Jazzcats spelar instrumental swing från 30/40-talet med några inslag av vokala klassiker som spelats in av b.la.  Nat King Cole och Frank Sinatra. Kärnan i uttrycket består av ren och skär spelglädje blandat med lyriska och färgstarka arrangemang.  The Jazzcats låter som ett storband fast i ett litet format och personligare – alla röster hörs och når ut. Några av Sveriges främsta unga jazzmusiker har samlats i ett och samma band och för vidare den äldre jazztraditionen!

Samtliga bandmedlemmar har studerat vid Kungliga Musikhögskolans Jazzmusikerprogram i Stockholm och har spelat tillsammans sedan 2016.

Bandmedlemmar:
Terese Lien Evenstad – fiol
Alexander Ivarsson – klarinett/sång
Johan Åström – trombon
Alf Carlsson – gitarr
Samuel Löfdahl – kontrabas
Oskar Mattsson – trummor

The Jazzcats på SoundCloud